Fra lettvekt til luksus
– Her er årets bobilnyheter

Drømmer du om en snerten og kompakt bobil som kommer seg overalt eller en romslig og godt utstyrt luksusliner? Uansett hva som troner øverst på ønskelisten, finner du det du leter etter blant årets bobilnyheter.

Vi har fått se mange spennende og innovative nyheter fra flere bobilprodusenter i år. 2020-modellene ligger an til å bli en svært god årgang og teknologi blandet med smarte løsninger gir stadig sikrere bilder. I tillegg er også samarbeid med Mercedes absolutt i vinden og flere av årets nyheter er bygget i samarbeid med den tyske bilgiganten. Fjernstyring, store Smart suite bad, frontlys med LED og flere akslinger er blant stikkordene for årets nyheter. Uansett om du er på jakt etter en kompakt bil med smarte løsninger eller en luksusbobil i millionersklassen, finner du det både i denne saken.

BEDRE ENN HJEMME: Hvis du virkelig skal skjemme bort deg selv og familien, burde du ta en nærmere titt på Centurionmodellene fra tyske Concorde. De velutstyrte bilene er utformet for at du ikke skal savne noe når du er i hjemmet på hjul. Foto: Produsent

La deg selv skjemmes bort

Er du ute etter en skikkelig følelse av luksus, er Concorde bilen for deg. Sammen med Morelo og Phoenix, er tyske Concorde det mest eksklusive og luksuriøse bobilmerket på markedet. Årets Centurionmodeller sparer ikke på noe og gir en nærmest uslåelig følelse av luksus.

Bilene er romslige og designet for at du ikke skal mangle noe når du er på tur. Med et fullverdig kjøkken, spekket med smarte løsninger er ikke lenger hjemme best. I tillegg er badet nærmest en opplevelse for seg, i behagelige farger og blant annet utstyrt med regndusj.

Les mer om de nye Concorde-modellene her.

Bobildrøm på tre akslinger

Hymers nye B‑klasse er også et godt kjøp om du ikke vil mangle noe på tur. Den tyske bobilprodusenten har hatt et godt samarbeid med Mercedes i flere år og årets nyhet er suverene Hymer B‑klasse Masterline 880. Den leveres med fremhjulstrekk og er bygget på det nye Mercedes SLC-chassiset, som er med på å løfte bilens gulv 36 cm. Den har hele tre akslinger og med inntil 177 HK samt automatgir får du god kjørekomfort i en stødig bil, også på vinterveier eller ved høyere hastighet.

Innvendig lar bilen deg beholde en følelse av velvære, selv når du er på farten. Badet i bobilen kan nærmest kategoriseres som en egen spaavdeling og i behagelige farger er badet så romslig at man nesten glemmer man er i en bobil. Bilen er svært stillegående og i tillegg til god plass inne i bodelen, er det også en generøs garasje som lar deg ta med både sykler og campingmøbler på din neste tur.

– Denne bilen har alt, her er det bare å glede seg, sier Terje Giske, avdelingsleder hos Kroken Ålesund.

Bli bedre kjent med Hymers siste tilskudd i videoen under.

Kompakt og velutstyrt med fjernstyring

Blant årets bobilnyheter fra slovakiske Adria, er den oppgraderte Compact-serien. Merket, som er kjent for sin kvalitet, pålitelighet og varighet, lanserer modellen Compact Supreme som gir deg en enorm romfølelse på liten plass. Med stort panoramavindu er det godt innslipp av lys i bilen som også kommer med et velutstyrt kjøkken med mange muligheter.

Fra den første Compact-modellen ble lansert i 2007, har det vært en stor utvikling. Serien er gitt en real oppfriskning og i dag kan man også fjernstyre bobilen med deres innovative Adria MACH. Via smarttelefonen kan du regulere lys, varme, kjøleanlegg og annet utstyr. I tillegg gir systemet deg nødvendig informasjon som er til nytte for deg ute på veien.

Nye Compact Supreme kan også skilte med utmerket kjørekomfort og en bedre opplevelse bak rattet. En rekke nye førerassistenter står klare til å hjelpe deg og disse hever kjøreopplevelsen betraktelig. Bilens kompakte utforming gjør den enkel å navigere og lar deg kjøre nærmest hvor du vil.

Med overnattingsplass for inntil 3 personer, er Compact Supreme helt i toppen av sin klasse. Med sin lakkerte sølvkropp og moderne interiør, leveres den med utstyr av høy kvalitet. Design din drømmebil og velg dine favorittfarger til tekstiler, interiør og møblement.

KOMPAKT OG ROMSLIG: Adrias nye Compact Supreme gir deg mange muligheter på liten plass. Den velutstyrte bobilen har god kjørekomfort og lar deg kjøre nærmest hvor du vil. Foto: Produsent

Stor plass for liten pris

Dethleffs Trend-modeller har lenge vært blant merkets bestselgere. Med utpreget kvalitet og mange tekniske finesser får du en bedre bobil enn hva som kan forventes i denne prisklassen. Bilen kommer i 8 ulike planløsninger og med inntil 5 sengeplasser er det ikke noe problem å ta med hele familien på tur. Det store bagasjerommet gir også god plass til å ta med utstyr til fritidsaktiviteter, som holder barna aktivisert når man er på tur.

Trend-utgavene er godt egnet for norske forhold og kan fint brukes gjennom vinterhalvåret. En rekke elektroniske kjøreassistenter er en god trygghet selv på glatte veier. Taket er forsterket i komposittmaterialet GRP (glassfiber armert plast), som gjør bilen motstandsdyktig fra ytre påkjenninger som f.eks. hagl. I tillegg har bilen også oppvarmet dobbeltgulv og frostsikker vanninstallasjon.

Både de del- og helintegrert modellene holder seg under 3,5 tonn og man kommer dermed langt med et førerkort klasse B.

MYE FOR LITE: Det er godt med sitteplasser og lyse, moderne farger gir inntrykk av god plass. Med en Trend-bobil får man en god bobil og mye utstyr for pengene. Her er en Dethleffs Trend I 7057 DBL. Foto: Produsent

Spennende varmeløsning

Samarbeid med Mercedes er absolutt i vinden og Rapido lanserte nylig to modeller, M66 og M96, som er bygget på nettopp Mercedes chassis. De er begge helintegrerte, har bredere sporvidde bak og dobbeltgulv som er ypperlig til oppbevaring. Med unntak av sengeløsningen – M66 har enkeltsenger, mens M96 har queen bed – er bilene identiske. Over førerstolene er det også senkeseng, så bilene leveres altså med 4 sengeplasser.

Nytt av året er blant annet en innovativ varmeløsning. I de godt isolerte bilene, sendes luft fra varmeanlegget ut via bordbeinet i salongen. Varmeanlegget, TRUMA Combi 6 med CP PLUS-varmestyring, sørger dermed for at du slipper å fryse på beina. Enhetene er altså ypperlige for norske forhold og som base for toppturer på vinterstid. I tillegg leveres bilene med iNet, som lar deg fjernstyre varmen og sikrer at den holder ønsket temperatur når man kommer tilbake til bilen.

Motoren er på 2,2 L og har 143 HK under panseret. I tillegg er det er gjort flere konkrete tiltak for å bedre sikkerheten, blant annet leveres bilen med flere førerassistenter, blant annet bakkestartassistent og elektronisk antiskrenssystem. Frontruten er panoramisk med vidvinkel som gir et godt overblikk på veien. Novatech-konstruksjonen sikrer tak, front og undergulv da det er forsterket med 100% støtsikker polyester.

Vokser med Mercedes

For mange var årets bobilnyhet fra Carthago svært etterlengtet – i likhet med Rapido lanserer de endelig bobil på Mercedes Sprinter chassis. Både Chic E‑Line og S‑Plus leveres med forhjulstrekk og AL-KO lavramme, kombinert med nærmere 150 HK og automatgir er dette en behagelig bil å kjøre. Ny teknologi med LED frontlykter gir god oversikt på veien, også når kveldene blir mørkere.

De siste årene har de fleste bobiler har fått selskap av kjøreassistenter og Carthago er selvsagt ikke et unntak. I tillegg til vindassistent, har man også radarbasert fartsstyring og nødbremsefunksjon tilgjengelig. Førerhuset er plassert noe høyere enn tidligere og sammen med en større frontrute (som har vokst hele 13 cm!) gir det deg som fører større trygghet på veien.

Et moderne design og funksjonelle forbedringer gjør det frie liv enklere. Kjøkkenet har også fått et løft og behagelige farger, god benkeplass og smarte oppbevaringsløsninger er prikken over I’en i den gjennomførte bilen. 

OVERRASKENDE PLANLØSNING: Franske Challenger er ikke redd for å tenke nytt, noe som kommer tydelig frem i deres nye 338 Premium. Bakerst i bobilen finner man et 6 kvm stort bad og når du trenger det, er senga klar ved å trykke på en knapp. Senga er gjemt og glir sømløst i inn i det øvrige interiøret, men kan så vidt ses i taket på badet. Foto: Produsent

Bedre bad enn hjemme

Challenger var i fjor blant de mest solgte bobilmerkene, noe som også er tydelig når man ferdes langs norske veier. Merket preges av innovative løsninger og sist ut er delintegrerte Challenger 338 Premium som overrasker stort. Hvor man gjerne er vant til å finne soverommet på de fleste andre bobiler, er det nemlig et hele 6 kvm (!) stort bad – en såkalt Smart suite – som bokstavelig talt gir rom for hverdagsluksus.

Bilen har også romslig sittegruppe med god plass til å samles rundt et godt måltid. Kjøkkenet er godt utstyrt og gjennomgående smarte løsninger gir gode oppbevaringsmuligheter, uten at det går på bekostning av design. Bilen er dermed et perfekt utgangspunkt for den interiørinteresserte med nese for et realt bobilkupp!

Les mer om nye Challenger 338 Premium her.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!