Slik forlenger du campingsesongen

Nå som kveldene blir lengre og kulda setter inn velger mange å vinterlagre vogna eller bobilen. Mange enheter er lagd for å tåle norske forhold og med det riktige utstyret – både inne og ute – kan du forlenge campingsesongen til å vare akkurat så lenge du vil! Kom innom Caravanmessen på Lillestrøm og la eksperter hjelpe deg til å finne utstyret som dekker ditt behov.

Stadig flere får øynene opp for gledene ved helårscamping i enten vogna eller bobilen og med riktig utstyr blir det en lun og hyggelig opplevelse. Utover høsten møter du skiftende vær, og i tillegg til ullsokker og varmere bekledning kan det være greit å være føre var med å få utstyret på plass og gjøre deg klar for en lengre campingsesong. Under årets Caravanmessen 12. – 15. september finner du alt du trenger for at høsten og vinteren i din enhet skaper varme minner.

Hold stumpen varm

Årets første høstmåned er godt i gang og selv om stemninga er god, er kanskje baken likevel i kaldeste laget. Heldigvis har nederlandske Dukdalf funnet en løsning på dette som kan hjelpe enhver frysepinn i nøden.

Campingstolen Brilliante 8800 Heated har innebygde varmeelementer i både rygg og sete, som gjør at selv de som fryser mest lett kan kose seg i godt selskap utover sene høstkvelder. Varmen reguleres med en batteridrevet fjernkontroll og kan styres i tre ulike trinn. Stolen har også et værbestandig trekk og tåler fint noen dråper. Ryggen er ergonomisk utformet og regulerbar til 10 ulike posisjoner, så her er du garantert å finne en behagelig stilling. I tillegg er armlenene ekstra brede og er laget av glassfiberforsterket nylon, så dette er en behagelig stol som holder deg god og varm.

UTSTYR FOR LENGRE SESONG: Du finner et stort utvalg av blant annet lyskilder, bålpanner, terrassevarmere og campingstoler – med og uten integrert varme i sete og rygg – på årets Caravanmessen på Lillestrøm, 12. – 15. september. Foto: Produsentene

Varmere og vifter

I tillegg til campingstol med integrerte varmeelementer, kan det også være godt å ha god tilførsel av varm luft fra terrassevarmere eller vifteovn. De finnes i flere varianter og størrelser, både større utgaver man setter på gulvet eller i mindre størrelse som plasseres rett på bordet. Det viktigste er at man finner en løsning som gir nok varme og som samtidig er så brannsikker som mulig. At de er veltesikre og har beskyttelsesdeksel rundt den innebygde varmekilden er derfor å anbefale.

Opplev mulighetene med helårstelt

I likhet med nedover på kontinentet, er det stadig større etterspørsel etter helårs- og vintertelt blant norske forbrukere. De er laget i trykkere materialer og tåler været bedre enn de tradisjonelle sommerteltene. Vinterteltene er gjerne produsert i PVC og tåler ned mot ‑20 grader.

I tillegg til tradisjonelle telt, er det også et stort utvalg i oppblåsbare utgaver som inflateres ved single point-entry, som enkelt og greit betyr at man fyller kun én ventil for å få satt opp hele teltet. Med kraftige plugger og ekstra støttestenger står teltet stødig gjennom høsten og tåler også ekstra vekt fra snø på taket. I tillegg til selve teltet, kan det varmt anbefales å ha termotak og et isolerende gulv under teltet som gjør det langt enklere å holde varmen inne.

På Caravanmessen er det satt opp et stort utvalg helårs- og vintertelt som er tilgjengelige i flere høyder, kan festes på ulike måter og passer godt til både vogn og bobil.

EKSTRA LYSKILDER: Det finnes mange ulike varianter av lyskilder til mørke høst- og vinterdager. Om de går på strøm eller batteri, festes til markise, fortelt eller bobilen en helt opp til deg. Få hjelp på årets Caravanmesse til å finne lys til din vogn eller bobil, som passer til ditt behov. Foto: iStock

La det bli lys!

Når kveldene blir mørkere kan det også være greit med ekstra lyskilder. Her har du mange varianter å velge i, alt fra stemningsfulle lyslenker, lamper med flammeeffekt (med eller uten innebygget høyttaler), til mer tekniske belysningssystem med LED-dioder eller LED-skinner som festes rett på forteltet eller din enhet. Mulighetene er mange og på Caravanmessen får du hjelp til å finne den beste lyskilden til din vogn eller bobil.

God stemning rundt bålpanna

Liker du å oppholde deg utenfor forteltet, vogna eller bobilen, kan en bålpanne være et varmende alternativ. Her mulighetene mange og man kan nyte høstkveldene med koselig stemning. Her får man både en god varmekilde, i tillegg til at man kan tilberede dagens middag, lage den obligatoriske kaffekoppen i bålkjele eller lage popcorn til barna.

Bålpanna kan brukes hvor som helst, vinter som sommer og står stødig på det meste av underlag. Denne passer godt både til dem som driver med fastcamping eller om du liker å reise litt rundt – den er enkel å slå sammen og kommer i separate deler som gjør lagring enkelt. Når den er avkjølt kan man uten problemer ta den med i garasjen på vogna eller bobilen.

Caravanmessen gir deg alt på ett sted!

Årets Caravanmesse på Lillestrøm har både siste nytt innen bobiler og camping, i tillegg til et stort utvalg av alt annet man trenger når man tilbringer fritiden på hjul. For mange er det viktig å holde på komforten, også når de er på farten, derfor blir det også et stort utvalg av tilleggsutstyr som setter prikken over I’en på din neste ferie.

Ta turen innom Norges Varemesse og få med deg årets Caravanmesse, 12. – 15. september!

Billetter

DAGSBILLETTER

Prisene gjelder per dag.

Voksen kr 200,-
Honnør/​pensjonister kr 160, -
Barn (7 – 15 år) kr 100,-
Familie (2+2) kr 400,-

Kjøp billetter her.

FLERDAGERSBILLETTER

Flerdagsbilletter er for 3 dager eller mer.

Voksen kr 500,-
Honnør/​pensjonister kr 500,-
Barn (715 år) kr 200,-
Familie (2+2) kr 1.200,-

Kjøp billetter her.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!