Messegeneral Konrad Sel ser tilbake på årets Caravanmesse med blandede følelser. Foto: Jens Lyngstad

Caravanmessen 2018:
Godt salg og færre besøkende

Fire hektiske dager på Norges Varemesse er over, og Caravanmessen 2018 er historie. Flere utstillere rapporterer om godt salg, til tross for færre besøkende sammenlignet med i fjor.

Fjorårets Caravanmesse ble av mange kåret til den beste gjennom tidene, med hele 15.344 unike besøkende. Årets messe hadde derfor store sko å fylle. Men selv om besøksstatistikken for årets Caravanmesse viser en nedgang i antall besøkende sammenlignet med fjorårets messe, rapporterer flere om svært godt salg. Nedgangen i antall besøkende kan deles opp i to; en del som skyldes fraværet av messecamp og besøkende derfra, og en del som skyldes færre betalende besøkende.

Finn en forhandler i nærheten av der du er

Færre unike besøkende

Tallene for 2018 viser 13.096 unike besøkende, og totalt 13.289 besøk. Dette viser at det i 2018 har vært få besøkende som har vært innom flere dager, noe vi i større grad så under fjorårets messe. I 2017 hadde Caravanmessen 15.344 unike besøkende, og totalt 18.019 besøk. Inkludert i disse besøkstallene fra 2017 er også de som bodde på messecampen.

Mangel på messecamp

Et viktig element som forklarer en del av nedgangen i antall besøkende er fraværet av messecamp under årets messe. De siste årene har vi hatt messecamp på Hellerudsletta, men her var det dessverre ikke mulig å avholde messecamp i år. I fjor var det ca 1.250 personer som bodde på messecampen, og som stod for totalt 3.912 besøk inn på messen. Med mangel på messecamp i år ble det derfor ingen besøkende fra messecampen i år. Ser vi da på den faktiske nedgangen i antall besøkende, fra både messecamp og antall betalende, er totalnedgangen på 2.248 besøkende, en nedgang på 14,7%.

Skuffet over besøkstallene

Konrad Sel, messegeneral for Caravanmessen, er fornøyd med at mange besøkende er i «handlemodus» under messen, men skuffet over nedgangen i antall besøkende. – Det er flott at salget har gått bra for mange utstillere. Men vi hadde forhåpninger om besøkstall på nivå med fjoråret, sier Sel. – Men med alle utfordringene knyttet til messecamp i forbindelse med årets messe forsto vi tidlig at dette kunne få store innvirkninger på besøkstallene. 

-Nå begynner jobben med å evaluere årets messe; hva har vært bra og hva kunne vi gjort bedre. Vi går grundig inn for å se hva vi skal endre på til neste år. En god løsning for messecamp blir veldig viktig å få plass, i tillegg til at vi må se på hva vi skal gjøre for å få enda flere til å besøke årets store møteplass for caravanister, forteller Sel.

Sel avslutter med å på vegne av alle som jobber med Caravanmessen takke alle utstillere, samarbeidspartnere og ikke minst alle besøkende for fine dager på Caravanmessen 2018, og ønsker velkommen tilbake til en enda bedre messe i 2019.

For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!